Minnennamen 1810 -1828

Er wordt momenteel door het Stadsarchief Amsterdam gewerkt aan een index op de uitbesteedboeken van 1780 tot en met 1828 van het Aalmoezeniersweeshuis. Hiermee kunnen nakomelingen van minnen van het weeshuis hun voormoeder die min is geweest, terugvinden. Zonder de index is dat heel erg lastig. En er zijn heel veel mensen die van Amsterdamse minnen afstammen.

Lastig punt is dat de minnen na 1810 vrijwel uitsluitend met de naam van hun echtgenoot worden aangeduid. Door de namen die in de index gebruikt worden naast een andere bron te leggen, heb ik een lijst kunnen samenstellen van ongeveer 900 minnen tussen 1810 en 1828. In deze bron werd de min met haar eigen naam aangeduid met de toevoeging: huisvrouw van … In dit deel van mijn site treft u de lijst in delen aan met de namen van de minnen en die van hun echtgenoot.

De lijst met de meisjesnamen van de minnen bevat alleen de namen van minnen bij wie een Aalmoezeniersweeshuiskindje in huis is overleden. Dat een of meerdere kinderen bij een min overleed, zegt echter niets over de kwaliteit van de zorg door de min.

Tot de implementering van de index in de index op de website van het Stadsarchief kunt u met deze lijst alvast minnenvoormoeders vinden uit deze periode. Na de implementering kunt u verifiëren of de min inderdaad uw voormoeder is.

Minnennamen beginnend met A - B Minnennamen beginnend met C tot en met E Minnennamen met hun mansnaam F tot en met H Minnennamen met hun mansnaam I tot en met L Minnennamen en hun mansnaam M tot en met P Minnennamen met mansnaam R en S Minnennamen met hun mansnaam T tot en met Z