Over mij

Nanda Geuzebroek
Nanda Geuzebroek

Als kind was ik altijd nieuwsgierig naar mijn voorouders. Zodra dat kon, ben ik opzoek gegaan. Dat was nog in de tijd dat je voor elk gegeven in boeken en kaartenbakken in archieven moest zoeken. Kwam je in een andere stad terecht, dan hield het onderzoek even op. Ik ben blij dat ik doe-tijd heb mogen meemaken. De magie van het bladeren in bijvoorbeeld de bevolkingsregisters van Amsterdam is toch een andere dan die van achter je computer van het ene gegeven naar het andere switchen. De tastbaarheid van het papier, de vloeibladen of het zand, waarmee de tekst gedroogd werd, voelen en de bladzijden aanraken die in een andere eeuw door iemand beschreven waren, is toch een andere dan de jpeg die je er nu van kunt downloaden. Het bladeren door een doopboek gaf ook een ander soort inzicht in de gemeenschap waarin je voorouder geleefd had dan direct naar de juiste akte geleid worden.

Blij met digitaal

Uiteraard ben ik uitermate blij met de geweldige stappen die gemaakt zijn om de Nederlandse archieven te indexeren en digitaliseren, mede dankzij de vele mensen die hier vrijwillig aan werken. Echt uniek! En heerlijk ook om verder te kunnen gaan als een voorouder ineens in een andere provincie of stad gezocht moet worden. Behalve de afstammelingen van Pieter Jacobsz Geusebroeck, heb ik ook de gegevens van diverse voorouders van mij en mijn kinderen op deze website geplaatst.

Vondelingen

Ooit stuitte ik op een vondelingvoorouder. Dit leidde toen tot mijn voornemen om verder in de vondelingenproblematiek te duiken als ik daar wat meer tijd voor zou hebben. Dat voornemen is inmiddels tot uitvoering gekomen. Daarbij zijn weer nieuwe terreinen voor me ontsloten. Meer daarover in het deel Vondelingen.

Fotografie

Mijn derde hobby is fotografie en schilderen, en het liefst in combinatie. Daarvoor komt nog een aparte website. Iets van mijn werk is te zien op de website van de Fotogroep Haarlem.

Contact

Heeft u aanvullende gegevens voor mij, heeft u vragen of andere opmerkingen mailt u mij dan gerust via de link hiernaast.