De familie Rijvordt

Jan Rijvordt werd geboren in Hessen in Duitsland. Hij kwam naar Amsterdam rond 1800, waarschijnlijk samen met zijn moeder Christina Torren en zijn broers August en Justus. Mogelijk was ook de Geertruij Reijfort, die in die tijd in Amsterdam woonde een zuster. Ze is in ieder geval dichtbije familie aangezien familieleden van Christina Torn doopgetuige voor haar waren. Misschien is de Jan Reifurth die samen met Christina Dorn doopgetuige is bij de doop van een kind van August Dorn haar man en niet haar zoon.

Christina Torn is in Amsterdam in 1810 overleden in het Diaconie Oude Vrouwenhuis. De broers van Jan Rijvordt hebben geen nakomelingen in Nederland. Dat wil zeggen dat alle Rijvordts in Nederland van deze Jan Rijvordt afstammen. In Duitsland bestaan de families Reifurth en Reifert. Het is heel goed mogelijk dat de Nederlandse Rijvordts aan hen verwant zijn. Onderzoek hierna heb ik niet gedaan.

In de parenteel komt een uitgebreide tak Wouterson voor. De gegevens van deze tak heb ik overgenomen van Ad Wouterson van zijn website. Met dank daarvoor. Kees Iske was zo vriendelijk mij de nakomelingen van Anna Dorothea Rijvordt en George Christiaan Iske te sturen. Ook deze gegevens maakten de parenteel Rijvordt weer meer tot een parenteel.

Klik hier om naar de parenteel van Jan Rijvordt te gaan. De vrouwelijke lijnen zijn zoveel mogelijk gevolgd, maar niet alle zijn volledig. Als u informatie voor mij heeft om deze gaten te vullen, dan houd ik mij aanbevolen. Uiteraard heb ik de gegevens van de nog levende Rijvordts weggelaten. Informatie kunt u via contact krijgen of geven.