Boek Geschiedenis van de West-Friese familie Geusebroeck

Op deze site staan een aantal artikelen over de geschiedenis van de Geusebroecken. Deze komen uit mijn boek ‘De geschiedenis van de West-Friese familie Geusebroeck’. In dit boek heb ik de geschiedenis van de eerste Geusebroeck en zijn nazaten beschreven. In het boek kan elke Geus(z)e(n)broek vinden wie zijn rechtstreekse voorouders zijn. Op deze site vindt u alleen de voorouders tot en met de negentiende eeuw. Dit in verband met de privacy van de huidige Geusebroeken.

Belangrijke wijziging!

Op deze site vindt u de stamboom van de Geusebroeken in de gecorrigeerde versie. De vierde generatie is gewijzigd, wat nogal een belangrijke verandering is. Er is dan nl. geen vererving van de naam in mannelijke, maar in vrouwelijke lijn. In mijn boek wordt Claes Jacobsz Geusebroek genoemd als degene via wie de stamreeks doorloopt. Dit is onjuist. Wij stammen allen af van zijn zuster Sasje Jacobs Geusebroeck. Dank aan Jan Pieter Ouweltjes voor deze suggestie!

afbeelding

Pieter Jacobszoon Geusebroeck, de oudste Geusebroek, is een boeiende figuur geweest. Over hem was veel informatie te vinden omdat hij schipper was. In het boek wordt uitgebreide achtergrondinformatie gegeven over zijn leven. Zo vindt u er artikelen over zijn sociale achtergrond, zijn naamsaanneming en zijn herkomst. De reizen die hij heeft ondernomen worden beschreven. Ook wordt daar historische achtergrondinformatie bij gegeven.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het boek, dan kunt u dat bij mij bestellen. Ik heb nog een beperkt aantal exemplaren ter beschikking. U kunt het boek voor € 20 bij mij bestellen. Klik daarvoor rechtsboven op deze pagina op info & contact.