site van Nanda Geuzebroek
home

genealogie

vondelingen links contact

 


Nieuw

De familiegeschiedenis Geusebroek herschreven: afstamming in vrouwelijke lijn rond 1700!

Door een attente opmerking van Jan Pieter Ouweltjes, nakomeling van Trijntje Jans Geusebroek (1743 -?), over de link tussen de vierde en vijfde generatie Geusebroeken heb ik nieuw onderzoek gedaan naar de relatie tussen de Geusebroeken rond 1700. En ik moet hem gelijk geven: we stammen niet af van Claes Jacobsz Geuzebroek (1648-1714), maar van zijn zuster Sasje Jacobs Geusebroek, die getrouwd was met Claes Jansz, geboren in Naerden.
Hun zoon Jacob (1674-1748) heette eigenlijk Jacob Claesz. Hij heeft de naam van zijn moeder aangenomen. Vandaar dat er rond 1700 twee Jacob Claesz Geusebroeken rondliepen in Hoorn. Dat heeft me voor veel raadsels gesteld, omdat er maar 1 Claes Geusebroek was van wie ze konden afstammen. De bewijsvoering dat de Jacob van wie we allen afstammen, de zoon is van Sasje, is echter sterker dan dat hij de oudste zoon zou zijn van Claes Jacobsz Geusebroek.

Momenteel ben ik nog bezig met het verzamelen van meer gegevens rond Claes Jansz van Naerden en zijn zoon Jacob, omdat de geschiedenis herschreven moet worden. Binnenkort zal ik de bewijsvoering op deze site zetten.

 

 

 

      

 
   copyrightİNanda Geuzebroek 2004

laatst bijgewerkt 3 juli 20135