site van Nanda Geuzebroek
home

genealogie

vondelingen links contact

parenteel
kwartier

geusebroek
lippesdevries
kuijt
joling
springer
winsser
minnen

lesscher
vergeer

zijtsel

 


De familie Rijvordt

Jan Rijvordt werd geboren in Hessen in Duitsland. Hij kwam naar Amsterdam rond 1800, waarschijnlijk samen met zijn moeder Christina Torren. Er zijn geen aanwijzingen dat ook zijn vader naar Amsterdam is gekomen. Mogelijk is ook zijn moeder later naar Amsterdam gekomen. In ieder geval is ze daar in 1810 overleden.

De Rijvordts in Nederland stammen allen af van deze Jan Rijvordt. Of Jan Rijvordt nog broers of zusters had, is mij niet bekend. Wel is er sprake van een Justus Rijvoordt als doopgetuige bij de doop van Jan Rijvordts zoon. Deze Justus heeft in Nederland geen nakomelingen.

In Duitsland bestaan de families Reifurth en Reifert. Het is heel goed mogelijk dat de Nederlandse Rijvordts aan hen verwant zijn. Onderzoek hierna heb ik niet gedaan.

In de parenteel komt een uitgebreide tak Wouterson voor. De gegevens van deze tak heb ik overgenomen van Ad Wouterson van zijn site http://home.hccnet.nl/a.wouterson/index. Met dank daarvoor.
Kees Iske was zo vriendelijk mij de nakomelingen van Anna Dorethea Rijvordt en George Christiaan Iske te sturen. Ook deze gegevens maakte de parenteel Rijvordt weer meer tot een parenteel.

Klik hier om naar de parenteel van Jan Rijvordt te gaan. De vrouwelijke lijnen zijn zoveel mogelijk gevolgd, maar niet alle zijn volledig. Als u informatie voor mij heeft om deze gaten te vullen, dan houd ik mij aanbevolen. Uiteraard heb ik de gegevens van de nog levende Rijvordts weggelaten. Informatie kunt u via contact krijgen.

naar boven

 
   copyrightİNanda Geuzebroek 2004

laatst bijgewerkt 15 november 2004