Foto's van Nanda Geuzebroek

    site van Nanda Geuzebroek
home genealogie vondelingen links contact

geschiedenis
naam
kaart Volthe
boerderijnamen

parentelen
Delden
 Ootmarsum
Schüttorf
Emsbüren
Oldenzaal
Volthe

voorouders
Clemens Maria


geusebroek
lippesdevries
rijvordt

kuijt
joling
springer
winsser
minnen
lesscher
vergeer

zijtsel

 


 

 

Boerderijen in Volthe

 

Om enig idee te geven van de leefomgeving van de familie Lesscher in Volthe treft u hierbij een kaart aan met de namen van de diverse boerderijnamen in Volthe. U kunt daarop terugvinden waar de diverse familieleden woonden voor of na hun huwelijk.
De kaart is gemaakt door de heer Hennie Engelbertink. Aan wie ik veel dank verschuldigd ben voor het afstaan van zijn gegevens. Ze hebben me zeer geholpen bij de beeldvorming van Volthe.

De kaart geeft de verdeling van de markegronden aan in 1838. De markegronden waren gemeenschappelijke gronden. Ze werden gebruikt om het vee te weiden, dat het land bemestte. De bemeste grond werd gebruikt om de akkers te bemesten.

Voor een lijst met de boerderijnamen klik hier. De rode nummers duiden boerderijen aan die een rol spelen in de geschiedenis van de Lesschers van Volthe. De markegronden zijn gestippeld.

naar boven

Op de site van Frank Steggink vindt u een prachtige kaart van Volthe, Rossum en Lemselo met de boerderijen die al in 1475 bestonden. Op een aparte bladzijde staan de boerderijnamen.

naar boven

 
   copyrightİNanda Geuzebroek 2004

laatst bijgewerkt 3 december 2005